Voorschrijven en afleveren van cisapride (Prepulsid®) vanaf 1 januari 2005 onderworpen aan nieuwe voorwaarden: update (20 december 2004) 20 december 2004

 

 

In ons bericht op de Goed om weten van 14 december 2004 berichtten we over de nieuwe voorwaarden inzake voorschrijven en afleveren van cisapride (Prepulsid®) die vanaf 1 januari 2005 van kracht zijn. Intussen zijn enkele aanpassingen gebeurd aan deze voorwaarden: cisapride mag voorgeschreven worden door pediaters, gastro-enterologen of endocrinologen die werken in of verbonden zijn aan een ziekenhuis, en mag afgeleverd worden door ziekenhuisapothekers. De voorwaarde dat dit enkel mogelijk was in een universitair ziekenhuis of een ziekenhuis met universitaire bedden, vervalt dus.

De nieuwe voorwaarden inzake voorschrijven en afleveren van ciaspride die gelden vanaf 1 januari 2005, zijn dus de volgende.

  • Het PASSREG-register wordt vervangen door een nieuw register: het "Prepulsid Patient Access Program" (PAPP).

  • Cisapride mag enkel nog voorgeschreven worden door pediaters, gastro-enterologen of endocrinologen die werken in of verbonden zijn aan een ziekenhuis.

  • Cisapride mag enkel nog worden afgeleverd door ziekenhuisapothekers die werken in of verbonden zijn aan een ziekenhuis.

  • Prepulsid® comprimés 100 x 10 mg en Prepulsid® pediatrische suspensie 1 mg/ml, worden gratis ter beschikking gesteld aan de betreffende ziekenhuisapothekers. Prepulsid® comprimés aan 5 mg zijn niet meer beschikbaar.

De indicaties van Prepulsid® (gastroparese bij volwassenen en gastro-oesofageale reflux bij kinderen tot 3 jaar, en dit na falen van andere behandelingen) blijven ongewijzigd.

 

Voor meer informatie kunt U de firma Janssen-Cilag contacteren op het nummer 0800.933.77