Gedeeltelijke overname van activiteiten en personeel van vzw Farmaka door het BCFI

Op 1 januari 2018 wordt een aantal van de projecten van de vzw Farmaka overgedragen aan het BCFI waarbij een aantal personeelsleden van vzw Farmaka door het BCFI wordt overgenomen. Deze overdracht gebeurt op initiatief van de overheid binnen haar herstructureringsplan van de pijler onafhankelijke geneesmiddeleninformatie in het beleid rond Evidence-Based Practice (EBP-Plan).
Concreet betekent dit dat er negen nieuwe collega’s het BCFI-team zullen versterken en dat het BCFI met haar versterkte ploeg verder zal instaan voor het Gecommentarieerd Geneesmiddelenrepertorium, de Folia Pharmacotherapeutica, de “Goed om te Weten”-berichten, de Transparantiefiches, het Formularium Ouderenzorg en de voorbereidingen van de consensusvergaderingen van het RIZIV. Op onze website zullen alle publicaties toegankelijk zijn. We zullen ook stap voor stap meer investeren in het gebruik van het scala aan moderne (digitale en andere) middelen die kunnen helpen om onze onafhankelijke geneesmiddeleninformatie op een vernieuwende manier bij ons doelpubliek te brengen.
Deze onverwachte aanpassingen, die op zeer korte termijn aan het BCFI werden toegewezen, zullen ongetwijfeld nieuwe perspectieven bieden, maar in een eerste fase zal dit zeker ook nog heel wat kinderziekten veroorzaken. Het BCFI zal alles in het werk stellen om de hinder voor zijn gebruikers tot een minimum te beperken en om zijn doelstelling, het verspreiden van onafhankelijke geneesmiddeleninformatie, zo goed mogelijk te verwezenlijken.